LUST FOR LIFE

Cover Album The Devil's Drink

LUST FOR LIFE

REVIEW THE DEVIL’S DRINK

Americana, rootsrock, Folk

“There aren’t many bands that seamlessly blend European folk with American bluegrass and country. There are even fewer Dutch bands that can or even attempt to do so. Sunfire is therefore a unique ensemble. The Devil’s Drink is their most ambitious and successful album to date – from a genuine follow-up to Dolly Parton’s Jolene to a murder ballad that would make Nick Cave very cheerful. Violinist Sophie Zaaijer continuously demonstrates significant development in both lively and melancholic passages. Not to mention frontman/multi-instrumentalist Satria B. Karsono’s progression as a singer-slash-roaring animal (Grit) and author of one-act plays in Leone ocher tones. And indeed, that devil lurks everywhere. The highlight is the twelve-minute-long and excellently arranged The Hunter, which encompasses a multitude of moods and tempo changes. The Child in Time of Western Folk?”

Chris van Oostrum

**** 4 stars out of 5

Original text – Dutch

“Er zijn niet zoveel bands die Europese folk met Amerikaanse bluegrass en country op naadloze wijze met elkaar weten te vermengen. Er zijn nog veel minder Nederlandse bands die het kunnen of zelfs maar proberen. Sunfire is dan ook een uniek gezelschap. The Devil’s Drink is het meest ambitieuze en ge(s)laagde album tot nu toe – van een heus vervolg op Dolly Parton’s Jolene tot een murder ballad waar Nick Cave heel vrolijk van zou worden. Violiste Sophie Zaaijer toont doorlopend in zowel de kwieke als melancholische passages een enorme ontwikkeling te hebben doorgemaakt. Om nog maar te zwijgen van frontman/multi-instrumentalist Satria B. Karsono’s progressie als zanger annex brulboei (Grit) en auteur van eenakters in Leone-okertinten. En inderdaad, die duivel loert overal. Hoogtepunt is het twaalf minuten durende en uitmuntend gearrangeerde The Hunter, dat een veelheid aan stemmingen en tempowisselingen kent. Het Child in Time van de Western Folk?”

Chris van Oostrum

**** 4 sterren van 5